RASPORED SATI ZA PRVI TJEDAN NASTAVE
Dragi naši mali i veliki Pekageovci,
prije svega vam svima želimo sretan i ugodan povratak u školske klupe, a potom imamo i nekoliko novosti:
Prvog dana nasta
Detaljnije
Kućni red Privatne klasične gimnazije u školskoj godini 2021/2022. prema važećim epidemiološkim preporukama Dragi roditelji, učenici i prijatelji Privatne klasične gimnazije, u školskoj godini 2021./2022. donosimo novi privremeni kućni red u skladu s epidemiološkim preporukama HZJZ-a i MZO-a.

Privat
Detaljnije
Roditeljski sastanci Dragi roditelji,

Privatna klasična gimnazija vas poziva na roditeljske sastanke koji će se održati u prvom tjednu nastave prema sljedećem rasporedu:

za maturante - u utorak, 7. rujna 2021. u
Detaljnije
PRVI DAN ŠKOLE Privatna klasična gimnazija s veseljem poziva svoje učenike na početku nove školske godine. Prvi radni dan je u ponedjeljak, 6. rujna 2021. i za učenike svih generacija počinje u 10h u učionica Detaljnije UPISI U JESENSKOM ROKU

ŠTO TREBAM NAPRAVITI AKO ŽELIM U PKG?

Ove godine Privatna klasična gimnazija ima slobodnih mjesta i za drugi upisni rok.

Novost je i to da ove godine PKG dodjeljuje stipendije za izvrsnos
Detaljnije
Termini produžne nastave! Svi učenici koji moraju na produžnu nastavu ili su iz nekih predmeta ostali neocjenjeni trebaju doći u školu radi dogovora s profesorima kako će i na koji način odraditi produžnu nastavu!

Te
Detaljnije
1.b - Sve po malo! 1.b je uživao u lijepom vremenu igrajući, u ponedjeljak, paintball u Šestinama. U utorak su posjetili izložbu u povodu stote godišnjice rođenja Ede Murtića nakon čega su potražili zabavu u Am Detaljnije 2.b u osamdesetima! 2.b je tijekom prošlog tjedna na terenskoj nastavi posjetio izložbu o Zagrebu u osamdesetim godinama prošlog stoljeća i dobro su se zabavili!

Detaljnije
3.a - Otkrivanje Zagreba Prvi dan terenske nastave 3.a je proživio mini NNP u svom gradu. Obišli su Gornji grad s radnim materijalima te su tako na edukativan način utvrdili, a neki tek otkrili skrivene zanimljivosti grada Detaljnije 1.a - Udahnimo svježi zrak punim plućima 1.a je tri dana proveo zajedno na zraku izvan učionica. Od šestinske crkve preko paintballa do umjetnosti velikog Ede Murtića i skakanja u Amazingi. Trećeg dana družili smo se svi zajedno na roš Detaljnije

Najnovije fotogalerije

Pogledajte najnovije objavljene fotografije

Terenska nastava 2021.

Privatna klasična gimnazija – Fotogalerija

Oproštaj maturanata 2021

Privatna klasična gimnazija – Fotogalerija

Gosti iz Nizozemske

Privatna klasična gimnazija – Fotogalerija

Ukratko o školi

Škola je svugdje oko nas

jer mi ne učimo samo u učionicama, već na svakom koraku. Ove riječi koje je napisao jedan naš učenik, na najbolji način izražavaju onu zamisao na kojoj je nastala Privatna klasična gimnazija – da je znanje najvrjednije sredstvo u oblikovanju osobe te da proces stjecanja znanja, tj. učenje, mora u sebi sadržavati radost.

Želja nam je dostići svijest o znanju koje je daleko više od pukog zbroja informacija. Trudimo se živjeti metodičku raznolikost i individualni pristup poštujući različitosti svakog učenika. Stečeno znanje nastojimo ugraditi u akademsku uspješnost, ali i u osobni rast i razvoj svakog pojedinca. A na tom je putu jedan od najvažnijih ciljeva – stalno ostvarivati međusobno poštovanje i prihvaćanje.