PKG je više od škole

ISKUSTVO, TRADICIJA, INOVACIJA od 1996.

Iva Bidjin Laura

profesorica latinskog i grčkog

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je na Odsjeku za klasičnu filologiju, a poslijediplomski sveučilišni studij iz Organizacije i managementa završila je na Ekonomskom fakultetu. Magistarski rad pisala je u domeni kolegija Ljudski potencijali, a bavila se istraživanjima na temu uspostave instrumentarija procjene kvalitete u obrazovanju.

Nastavničku je karijeru započela u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, a od 2005. godine stalna je zaposlenica PKG-a i suradnica Instituta za klasične jezike i antičku civilizaciju Latina et Graeca. U okviru suradnje s Institutom, dugogodišnja je organizatorica je i voditeljica seminara iz antičke kulture i klasičnih jezika namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola: Pharos- antička kultura hrvatskog Sredozemlja i Colonia Iulia Iader u Zadru.

Prevela je Porfirijev spis „O Plotinovu životu i poretku njegovih spisa“ (Zagreb: Naklada Breza, 2004.), a kao prevoditeljica je ostvarila suradnju i u izdanjima za školsku mladež iz područja antičke civilizacije u nakladama Školske knjige.