Dragi roditelji, učenici i prijatelji Privatne klasične gimnazije, u školskoj godini 2021./2022. donosimo novi privremeni kućni red u skladu s epidemiološkim preporukama HZJZ-a i MZO-a.

Privatna klasična gimnazija propisuje sljedeće:

DOLAZAK U ŠKOLU

 1. Djeca NE dolaze u školu: a) ako bilo koji član zajedničkog kućanstva ima simptome zarazne bolesti kao što su povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje b) ako imaju izrečenu mjeru samoizolacije i c) ako znaju da su zaraženi s COVID-19
 2. Svaki je učenik i nastavnik obavezan sa sobom imati masku za lice koju će nositi od ulaska u školu u svim okolnostima u kojima nije  moguće održavati međusobni razmak od najmanje 2 metra.
 3. Nastavno i nenastavno osoblje upisuje se na evidencijski list ulaska/izlaska
 4. Učenici prvog i trećeg razreda u školu ulaze i izlaze na južni ulaz/izlaz (ulaz kod kuhinje), a učenici drugog i četvrtog razreda u školu ulaze i izlaze na istočni ulaz/izlaz (vrata kod
  parkinga)
 5. Zabranjuje se ulazak i boravak u školi neovlaštenom osoblju
 6. Dostava u školu organizira se tako da ovlaštena osoba preuzima dostavu ispred ulaza u školu, a na poziv dostavljača.

BORAVAK U ŠKOLI

 1. Učenici i nastavnici nose masku za lice tijekom boravka u školi u svim okolnostima u kojima nije moguće održavati međusobni razmak od najmanje 2 metra. Ispravno nošenje maske za
  lice podrazumijeva da maska pokriva nos i usta.
 2. Učenicima se preporuča održavati fizički razmak, higijenu i dezinfekciju ruku. Upotreba dezinficijensa ne zamjenjuje uporabu vode i sapuna, nego čini nužnu dopunu.
 3. Tijekom boravka u razredu učenicima se preporuča da tijekom odmora otvore prozore i prozrače učionicu ako to dopuštaju vremenske prilike.
 4. Svaki razredni odjel boravi u jednoj prostoriji što je više moguće, osim u slučajevima održavanja nastave u kabinetima, vježbaonicama, informatičkim učionicama, nastave tjelesne i
  zdravstvene kulture u školskoj sportskoj dvorani i sl.
 5. Učenici se ne zadržavaju više od nužnog vremena na hodniku, u zajedničkim prostorijama ili u WC-u.
 6. Učenici unutar školske zgrade slijede unaprijed utvrđenu rutu kretanja.
 7. Učenicima se tijekom odmora preporuča izlazak na svježi zrak ispred škole kad god vremenske prilike dopuštaju, uz poštivanje fizičkog razmaka i pri tom koriste ista vrata kao i kod ulaska u školu.
 8. Preporuča se izbjegavanje dodirivanja usta, nosa, očiju i lica kao i predmeta i površina u zgradi škole.
 9. Kod sumnje na povišenu tjelesnu temperaturu te ako učenici razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, nastavnik će djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu i odmah obavijestiti roditelje koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete koje će do dolaska roditelja biti izolirano u zasebnu prostoriju.
 10. Svi djelatnici škole dužni su mjeriti temperaturu prije dolaska na posao te u slučaju pojave simptoma koji upućuju na COVID-19 postupiti po preporukama HZJZ.
 11. Roditelji mogu ulaziti u školu u dogovoru s mentorima ili nastavnim osobljem pri čemu su se dužni pridržavati svih epidemioloških mjera koje podrazumijevaju nošenje maski, održavanje fizičkog razmaka od približno 2m i korištenje dezinficijensa za ruke.

IZLAZAK IZ ŠKOLE

 1. Učenici izlaze iz škole poštujući fizički razmak i pri tom koriste ista vrata kao i kod ulaska u školu.
 2. Nakon izlaska iz škole učenici se ne zadržavaju u dvorištu škole, nego ga napuštaju odmah po izlasku.