PKG je više od škole

ISKUSTVO, TRADICIJA, INOVACIJA od 1996.

O PKG-u

o PKGu od davne 1999. nadalje
vukovarski Vodotoranj, 2021.
internet, PKG kao prva škola koja je na TikTok-u objavila video odgovor na Anything but a Backpack Day.
Tradicionalno natjecanje u božićnom uređenju, 2013.
učenička razmjena, Amsterdam 2017.
(Jeđupka, maškare 2021.)

ISKUSTVO, TRADICIJA, INOVACIJA

Privatna klasična gimnazija s pravom javnosti osnovana je i počela je djelovati 1996. godine, kako bi na tradicionalnom programu klasične gimnazije oblikovala nove sadržaje, metode i prakse koje čine:

Klasični su jezici samo njezino srce koje i dalje omogućava ostvarivanje polazne ideje gimnazije, a to je da svojom paletom predmeta bude najširi i najdublji program u obrazovnom sustavu.

Program Privatne klasične gimnazije oslonjen je na klasične jezike i time pruža neposredni doticaj sa samim temeljima zapadne misli. Slika svijeta koju želimo stvarati u našoj školi, odnosno prenositi je na pedagoški prilagođen način na nove generacije, podrazumijeva ukupno humanističko nasljeđe. Privatna klasična gimnazija dakle, ako se njezin program i njezina misija razumiju i ostvaruju, osim znanja i vještina mora polagati i temelje mudrosti. Naši bivši učenici, uronjeni u svijet rada, to već sada prepoznaju i ističu.

Obrazovanje u Privatnoj klasičnoj gimnaziji u budućnosti će pokazati svu svoju vrijednost. Upravo će njegova širina i dubina biti najčvršćim osloncem rasta i razvoja mladih ljudi. Svijet se tako brzo mijenja da će samo oni pojedinci s najširim znanjima i vještinama biti sposobni odgovoriti nepoznatim izazovima budućnosti i donositi odluke utemeljene na dubinskom razumijevanju i propitivanju svijeta oko sebe.

Zlatko Šešelj, osnivač i prvi ravnatelj Privatne klasične gimnazije