PKG je više od škole

ISKUSTVO, TRADICIJA, INOVACIJA od 1996.

OMNES VIAE ROMAM DUCUNT

Protekli tjedan učenici trećeg i četvrtog razreda su u pratnji mentora i profesora iz Povijesti proveli tjedan dana na Nastavi na putu u Italiji.
Posjetili su Ravennu, Napulj, Pompeje, Rim, Vatikan, Ostiju, Hadrijanovu vilu u Tivoliju i Bolognu. Pompeje su obišli igrajući 7 uloga iz rimskog društva na 7 lokacija na kojima su se mogli svakodnevno naći, a u Ostiji su obilazili lokacije podijeljeni u 4 kohorte čiji su članovi imali zadatak prenijeti kodnu poruku povezanu s mjestom na koje su raspoređeni. Uz to su učenici samostalno istražujući i vođeni čvrstim glasom profesora Posavca koji je povjesničar i arheolog, obišli Forum, Palatin, Kolosej, Hadrijanovu vilu, Trajanovu tržnicu, Carske forume i Panteon. Posjetili su i Nacionalni arheološki muzej u Napulju, Vatikanske muzeje i Baziliku svetog Petra. U fakultativnom dijelu programa dio učenika posjetio je MAXXI, muzej 21.-og stoljeća, a dio je prošetao do starih rimskih mostova.
Osobito nam je drago što su nam se na ovoj Nastavi na putu pridružili i naši brucoši, Dino, Jean Fran i Lujo, koji zbog ograničenja povezanih s pandemijom nisu imali priliku putovati na inozemne nastave na putu dok su bili redovni učenici.
To je samo još jedna potvrda da je PKG više od škole!
S nestrpljenjem čekamo izvještaje s Nastava na putu prvog i drugog razreda koje su u planu u listopadu.

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email