PKG je više od škole

ISKUSTVO, TRADICIJA, INOVACIJA od 1996.

POST FESTUM

Prvo polugodište tradicionalno smo završili Tjednom otvorene nastave, popularnim TON-om.
Pet dana učenici su vrijeme od 11 do 16 sati proveli u radionicama u koje su se prijavili prema vlastitim interesima. Imali smo ove godine i pletenje, izradu skulptura, filmski opus F. F. Coppole, bend, osnove D.J. produkcije, trendove s Tik Toka, kuhanje i igranje društvenih igara.
Posebnost tzv. Malog TON-a je i u tome što u jutarnjem dijelu učenici imaju u trajanju od po dva školska sata kroz četiri dana obvezne radionice s temama koje su odabrane prema uzrastu.
Profesorica Eni Surić Faber, školska psihologinja, vodila je radionicu za prvaše s temom
“Možemo još bolje komunicirati, slušati se i biti asertivni”
Dugogodišnje vanjske suradnice, socijalne pedagoginje Ela i Katarina vodile su za drugaše radionicu “Bihevioralna ponašanja – o ovisnostima o internetu, klađenju, izgledu, kupovanju”
Stručnjaci iz HZJZ-a su s trećašima razgovarali na temu “Spolno i reproduktivno zdravlje”, dok su vanjski suradnici, psiholozi iz udruge “Kako si?”, Deša, Ines i Sandro vodili radionice s temama
“Kako upravljati emocijama”, “Kako se nositi sa stresom”, “Samopouzdanje i samopoštovanje”.
Maturanti su imali pripreme za Državnu maturu iz Hrvatskog, Engleskog i Matematike.
Uz to su u okviru profesionalnog usmjeravanja stručnjaci iz Visokog učilišta Algebra održali predavanje za učenike 3. i 4. razreda pod nazivom “Pripreme za poslove budućnosti”.

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email